Tunnelit

Tunneliviljelyn suosio Suomessa on kasvanut vuosi vuodelta, eikä syyttä. Tunneliviljely mahdollistaa satokauden pidentämisen jopa 15 viikolla avomaaviljelyyn verrattuna. Marjat ovat tasalaatuisempia, kookkaampia ja taimet tuottavat suuremman sadon. Koska marjojen laatu on parempi, niiden myyntihintakin on korkeampi. Näin viljelijä varmistaa työlleen paremman tuoton.

Elite kasvutunnelit

Elite-tunnelit ovat erinomainen ratkaisu tunneliviljelyyn. Tunnelin alla marjat ovat suojassa sateelta ja tuulelta. Tämän vuoksi marjat voidaan poimia säästä riippumatta, jolloin toimitusvarmuus kasvaa huomattavasti paremmaksi avomaaviljelyyn verrattuna. Myös satotaso nousee, kun kasvuolosuhteet ovat merkittävästi paremmat ja marjojen koko suurempi. Näin marjakilon keskihinta saadaan pidettyä korkeana. Viljelyn onnistunut hallinta mahdollistaa erinomaisen sadon laadun, ja koko sadosta voidaan saada kauppa- ja poimintakuntoinen.

Kasvutunnelin kasvuympäristö on kontrolloitavissa, jolloin viljelijä pystyy antamaan taimille paremmat olosuhteet alusta loppuun. Biologiset torjuntaeliöt toimivat erinomaisesti tunneliolosuhteissa, ja kuivemman ilman ansiosta myös sienitautien määrä vähenee.

Tunnelirakenteet voidaan perustaa valmiin kasvuston päälle ja marjakasveja viljellä maahan istutettuna. Erinomaisia käytössä olevia menetelmiä ovat myös esimerkiksi vadelman viljely ruukuissa tai mansikan table top -viljely.

AgrowSer kasvihuonetunnelit

AgrowSer tarkoittaa innovaatiota, korkeaa laatua ja ratkaisukeskeisyyttä. Me suunnittelemme, teemme ja tuotamme muovikasvihuoneita, tunneleita ja näihin tarvittavia tarvikkeita. AgrowSer on maailmanlaajuinen, ja meillä on vahva markkinaasema. Teemme rakennesuunnitelmat ja kaikki tarvittavat palvelut jokaiseen tarkoitukseen, ja katteet on optimoitu paikalliseen ympäristöön ja viljelytarpeisiin. AgrowSer on marjatunneleiden spesialisti: me suojaamme ja suunnittelemme rakennelmat hedelmä- ja marjaviljelmille. Nämä suojat on pääsääntöisesti tehty asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Table top -järjestelmä

Table top -menetelmä mahdollistaa mansikan viljelyn tunnelissa niin, että marjat pysyvät puhtaina ja niiden poiminta on erittäin helppoa. Oikean poimintakorkeuden ansiosta poimintatyöstä tulee mukavampaa ja ergonomisempaa.

Toimitamme laadukkaat jalat, kourut sekä kaikki muut tarvittavat osat menetelmän rakenteiden perustamiseksi. Kauttamme on saatavilla myös mansikan viljelylaatikoita, kasvualustaksi erinomaisesti soveltuvaa kookosta sekä esimerkiksi tukinauhoja mansikan kukkavarsien tuentaan. Toisin sanoen löydät valikoimistamme kaiken tarvittavan!

© 2020 Marja-Suomen Taimituotanto Oy