Mansikka

MANSIKAN TAIMET

Taimityypin ja lajikkeen oikealla valinnalla parhaaseen satotulokseen – laadukkaat mansikan taimet Suonenjoelta

Mansikan taimituottajamme ovat laadukkaat hollantilaiset taimistot Rapo (http://www.rapo.nl/), Goossens Flevoplant BV (http://www.flevoplant.nl/) ja De Kemp (http://www.dekemp.nl/)

Taimityypit

Frigotaimet ovat avojuurisia, lepotilaisia, kylmäsäilytettyjä taimia.  Pienen A-frigotaimen juurakon halkaisija on 8 – 14 mm. Taimissa ei ole istutettaessa lehtiä, ja ne lähtevät erinomaisesti kasvamaan hyvin kehittyneen juuristonsa ansiosta. Frigotaimet tuottavat istutusvuonna satoa noin 100 grammaa/taimi.

A+ taimi on suurikokoinen frigotaimi. A+ taimen juurenniskan halkaisija on yli 14 mm, ja se tuottaa istutusvuonna satoa jo noin 150 – 250 g/taimi.

WB (waiting bed plant) eli odotuspetitaimi tai satotaimi tuottaa istutusvuonna satoa 250 – 450 g/taimi hyvin kehittyneiden kukka-aiheidensa ansiosta. Odotuspetitaimen juurakon halkaisija on vähintään 17 mm. Kevään odotuspetitaimien tilaukset kannattaa aina tehdä hyvissä ajoin edellisenä syksynä, jotta varmistat haluamiesi taimien ja lajikkeiden saatavuuden.


Autamme mielellämme oikean taimityypin valinnassa! Lajikkeista saatavilla olevat taimityypit on mainittu lajikenimen perässä.

Huom! Myymme mansikan taimet laatikkotavarana. Emme avaa laatikoita niiden kylmäketjun ja laadun takaamiseksi emmekä näin ollen pysty toimittamaan aivan pieniä taimimääriä. Laatikkokohtainen taimimäärä riippuu lajikkeesta ja taimityypistä. Kysy lisää Saara!