Varhaislajikkeet

VARHAISLAJIKKEET

Allegro A ja A+

Allegro on Fresh Forwardin jalostama lajike. Se tuottaa laadukasta satoa joka alkaa 2-3 päivää Honeoyen jälkeen. Marjat ovat säännöllisen muotoisia, kirkkaan punaisia ja maultaan erinomaisia. Marjakoko säilyy hyvin koko satokauden.

Voimakaskasvuinen Allegro on varsin terve lajike, se ei ole erityisen herkkä tyvimädälle, lakastumistaudille eikä härmälle. Nopeakasvuiselle Allegrolle suositellaan maltillista typpilannoitusta ja erittäin hyvää kastelua. Kukat aukeavat lehtien suojassa, mutta kukkavarret kasvavat nopeasti ja haaroittuvat hyvin.

Lajike on erinomainen tunneli- ja kasvihuoneviljelyyn, mutta menestyy myös avomaalla.

Darselect WB

Darselect on aikaisuudeltaan Honeoyen luokkaa. Koska lajike sietää hyvin lämpötilan vaihteluja, soveltuu se erinomaisesti kausi- ja kasvihuonetuotantoon. Avomaalla vaatii talvisuojauksen harsokatteella. Huolehdittava runsaasta kastelusta.

Marjat ovat suuria ja niiden koko säilyy hyvin satokauden loppuun saakka. Marja on kartiomainen, kiinteämaltoinen ja kiiltäväpintainen. Miellyttävän makuinen.

Honeoye A, A+ ja luomu

Sopii avomaan lisäksi erinomaisesti tunneliviljelyyn. Tarvitsee talvisuojauksen harsokatteella. Kestää melko hyvin harmaahometta, jonkin verran arka härmälle.

Marja on säännöllisen muotoinen, kaunis ja kiinteä. Maku on miellyttävä. Suoramyyntiin ja lyhyeen kauppaketjuun.

Fleurette A, A+ ja WB

Voimakaskasvuinen Goossens Flevoplantin varhaislajike. Soveltuu parhaiten kasvihuone- ja tunneliviljelyyn. Sato ajoittuu lajikkeiden Flair ja Darselect väliin, ja on jopa 10 päivää aikaisempi kuin Sonata. Sietää härmää mutta ei märkiä kasvupaikkoja.

Satoisa lajike, hyvänmakuiset marjat. Marjat ovat kirkkaanpunaisia, kartion muotoisia ja kiiltäviä. Kauppakestävyys on erinomainen. Sopii suoramyyntiin sekä kauppaketjuun.

Rumba A, A+, A++, WB ja luomu

Sopii erinomaisesti varhaistuotantoon ja tunneliviljelyyn. Tarvitsee talvisuojauksen. Kasvutavaltaan avoin, kasvattaa kuitenkin peittävät päällyslehdet. Marjat jäävät hyvin esiin pitkien kukkavanojen ansiosta

Wendy mansikka

Wendy A, A+ ja A++

Kanadalainen, voimakaskasvuinen ja tuottoisa varhaislajike. Marja on kartionmuotoinen, suuri ja kirkkaan punainen. Maku on erinomainen. Säilyttää marjakokonsa ja laatunsa läpi satokauden.

Kohtuullisen kestävä härmää vastaan ja se on talvehtinut hyvin. Kauppakestävyys on hyvä.

Clery WB ja tray

Clery on italialainen varhaislajike, joka sopii erinomaisesti varhaiseen tunneli- tai kasvihuoneviljelyyn. Melko voimakaskasvuinen. Kestää hyvin lehti- ja juuristotauteja.

Lajikkeen marjat ovat kiiltäviä ja kirkkaanpunaisia, muodoltaan säännöllisiä ja kartiomaisia. Maku on erinomainen ja makea. Kiinteä marja, soveltuu sekä kauppaketjuun että suoramyyntiin.

Vibrant A+

Vibrant on vahvakasvuinen, satoisa varhaislajike. Marjat ovat hyvin esillä, joten ne on helppo ja nopea poimia. Lajikkeen marjat ovat makeita, kirkkaan punaisia, suuria ja kiiltäviä. Marjojen kauppakestävyys on erinomainen.

Sopii hyvin avomaalle ja tunnelituotantoon. Lajike on kohtalaisen vastustuskykyinen härmää ja tyvimätää vastaan. Sato 2-3 päivää ennen kuin Honeoye -lajikkeella.

Magnum HWB ja Tray

Magnum on satoisa, rehevä ja pystykasvuinen lajike. Marjat ovat helposti poimittavissa. Soveltuu hyvin sekä avomaa- että kasvihuone- ja kasvutunneliviljelyyn. Se ei ole erityisen tautiherkkä. Soveltuu varhaisviljelyyn ja pääsatokaudelle. Magnum tray taimet sopivat myöhäiseen tunneli/kasvihuoneviljelyyn ja WB taimet myös koeviljelyyn avomaalla.

Marjat ovat kookkaita (20-25 g) ja maultaan erittäin makeita. Magnum on Taste of Kent Awards -makupalkinnon voittaja. Lajikkeen  kauppakestävyys on hyvä.