Varhaislajikkeet

VARHAISLAJIKKEET

 

 

 

 

 

Ei kuvaa

Allegro A+ ja frigo

Allegro on uusi varhainen lajike, jonka sato kypsyy muutamia päiviä myöhemmin Honeoye lajike. Lajike on erinomainen tunneli- ja kasvihuoneviljelyyn, mutta menestyy myös avomaalla.

Allegron sato kehittyy nopeasti ja satotaso on hyvä. marjat ovat säännöllisen muotoisia, kirkkaan punaisia ja maultaan erinomaisia. Marjakoko säilyy hyvin koko satokauden.

Voimakaskasvuinen Allegro on varsin terve lajike, eikä ole erityisen herkkä tyvimädälle, lakastumistaudille eikä härmälle. Nopeakasvuiselle Allegrolle suositellaan maltillista typpilannoitusta ja erittäin hyvää kastelua. Kukat aukeavat lehtien suojassa, mutta kukkavarret kasvavat nopeasti ja haaroittuvat hyvin.


 

Darselect

Darselect A+ ja WB

Darselect on aikaisuudeltaan Honeoyen luokkaa. Koska lajike sietää hyvin lämpötilan vaihteluja, soveltuu se erinomaisesti kausi- ja kasvihuonetuotantoon. Avomaalla vaatii talvisuojauksen harsokatteella. Huolehdittava runsaasta kastelusta.

Marjat ovat suuria ja niiden koko säilyy hyvin satokauden loppuun saakka. Marja on kartiomainen, kiinteämaltoinen ja kiiltäväpintainen. Miellyttävän makuinen.


 

honeoye-goossens

Honeoye f, A+ ja luomu

Sopii avomaan lisäksi erinomaisesti tunneliviljelyyn. Tarvitsee talvisuojauksen harsokatteella. Kestää melko hyvin harmaahometta, jonkin verran arka härmälle.

Marja on säännöllisen muotoinen, kaunis ja kiinteä. Maku on miellyttävä. Suoramyyntiin ja lyhyeen kauppaketjuun.


 

fleurette goossens

Fleurette f, A+ ja WB

Voimakaskasvuinen Goossens Flevoplantin varhaislajike. Soveltuu parhaiten kasvihuone- ja tunneliviljelyyn. Sato ajoittuu lajikkeiden Flair ja Darselect väliin, ja on jopa 10 päivää aikaisempi kuin Sonata. Sietää härmää mutta ei märkiä kasvupaikkoja.

Satoisa lajike, hyvänmakuiset marjat. Marjat ovat kirkkaanpunaisia, kartion muotoisia ja kiiltäviä. Kauppakestävyys on erinomainen. Sopii suoramyyntiin sekä kauppaketjuun.


 

flair goossens

Flair f, A+ ja WB

Lajiketta Honeoye aikaisempi, satotaso on samaa luokkaa. Vältä märkiä kasvupaikkoja. Tarvitsee talvisuojauksen.

Marjan väri on kirkkaan punainen ja muoto säännöllinen. Kiinteä ja kiiltäväpintainen, makeampi kuin Honeoye. Marjan ovat aluksi kookkaita, mutta marjakoko pienenee. Suoramyyntiin tai lyhyeen kauppaketjuun.


 

Rumba

Rumba f, A+, A++, WB ja luomu

Sopii erinomaisesti varhaistuotantoon ja tunneliviljelyyn. Tarvitsee talvisuojauksen. Kasvutavaltaan avoin, kasvattaa kuitenkin peittävät päällyslehdet. Marjat jäävät hyvin esiin pitkien kukkavanojen ansiosta


 

WENDY

Wendy f, A+ ja A++

Kanadalainen, voimakaskasvuinen ja tuottoisa varhaislajike. Kohtuullisen kestävä härmää vastaan, altis lakastumistaudille.

Marja on kartionmuotoinen, suuri ja kirkkaan punainen. Maku on erinomainen. Säilyttää marjakokonsa ja hyvän laatunsa läpi satokauden.


 

img_20160610_125908

Clery WB ja tray

Clery on italialainen varhaislajike, joka sopii erinomaisesti varhaiseen tunneli- tai kasvihuoneviljelyyn. Melko voimakaskasvuinen. Kestää hyvin lehti- ja juuristotauteja.

Lajikkeen marjat ovat kiiltäviä ja kirkkaanpunaisia, muodoltaan säännöllisiä ja kartiomaisia. Maku on erinomainen ja makea. Kiinteä marja, soveltuu sekä kauppaketjuun että suoramyyntiin.

 

 

Ei kuvaa

Vibrant A+

Vibrant on vahvakasvuinen, satoisa varhaislajike. Marjat ovat hyvin esillä, joten ne on helppo ja nopea poimia. Lajikkeen marjat ovat makeita, kirkkaan punaisia, suuria ja kiiltäviä. Marjojen kauppakestävyys on erinomainen.

Sopii hyvin avomaalle ja tunnelituotantoon. Lajike on kohtalaisen vastustuskykyinen härmää ja tyvimätää vastaan. Sato 2-3 päivää ennen kuin Honeoye -lajikkeella.