Myöhäislajikkeet

MYÖHÄISLAJIKKEET

Mansikkalajikkeet myöhäisen sadon tuottamiseen.

Salsa A, A+, A++ ja luomu A, A2+

Salsa on satoisa myöhäislajike. Marjat ovat suuria ja kirkkaan punaisia, maultaan mehukkaita ja hyviä. Sen pinta on herkkä vaurioille. Lajike on kasvutavaltaan avoin, marjat on helppo poimia. Altis harmaahomeelle.

Soveltuu parhaiten suoramyyntiin ja itsepoimintaan.

Malwina A ja A+

Malwina on voimakaskasvuinen lajike ja sille suositellaan myöhäistä istutusta. Varovainen typpilannoitus. Altis tyvimädälle ja ripsiäisille.

Marjat ovat isoja, tummanpunaisia, kiinteitä ja pinnaltaan kiiltäviä. Maku on erinomainen, kun marjat poimitaan täysin kypsänä. Herkän pintansa vuoksi sopii parhaiten suoramyyntiin.

Faith A ja A+

Uusi, voimakaskasvuinen Goossens Flevoplantin myöhäislajike on hyvä vaihtoehto Florencelle. Lajike ei ole herkkä harmaahomeelle tai härmälle. Huolehdittava riittävästä ravinnetasosta sekä erityisesti kaliumlannoituksesta.

Marja on kirkkaanpunainen ja muodoltaan kartiomainen. Niiden laatu ja koko säilyvät hyvinä läpi koko satokauden. Marjat ovat hyvin esillä ja näin ollen ne on helppo ja nopea poimia. Sopii suoramyyntiin ja lyhyeen kauppaketjuun.

Magnus A, A+

Kaunis ja maukas myöhäinen!

Magnus on Goossens Flevoplantin vaihtoehto myöhäiselle Malwinalle. Satoisa lajike kypsyy 10 päivää Faithin jälkeen ja marjakoko säilyy hyvänä koko kauden.

Lajike on terve, vahvakasvuinen ja se kannattaa istuttaa harvaan. Marjat ovat hyvin esillä ja ne on helppo poimia. Huolehdi ripsiäisten ja kärsäkkäiden seurannasta. Hyvä talvenkesto.

Tuottoisan lajikkeen marjat ovat erittäin hyvän makuisia, kiinteitä ja kirkkaan punaisia. Kauppakestävyys on erinomainen. Lajike soveltuu suoramyyntiin ja kauppaketjuun.