Pääsatokauden lajikkeet

PÄÄSATOKAUDEN MANSIKKALAJIKKEET

Polka A, A+, A++, WB ja luomu A, A2+

Suomalainen kestosuosikki! Talvenkestävä ja satotasoltaan hyvä. Altis tyvimädälle ja harmaahomeelle.

Marjat ovat makeita, tumman punaisia ja muodoltaan pyöreähköjä. Sopii suoramyyntiin ja pakastukseen.

Korona A, A+ ja luomu A, A2+

Sato kypsyy Polkan aikoihin. Korona on talvenkestävyydeltään hyvä mansikkalajike.

Marjat ovat makeita, suuria, kirkkaanpunaisia ja muodoltaan kiilamaisia. Marjan pinta on pehmeähkö eikä kestä kuljetusta, sopii kuitenkin erinomaisesti suoramyyntiin ja itsepoimintaan. Maku on erinomainen.

Kuva Marja-Suomen Taimituotanto Oy

Sonata A, A+, A++, HWB ja luomu A, A2+

Sonata kypsyy muutamaa päivää Polkaa aiemmin. Soveltuu tunneliviljelyyn ja sadon varhaistamiseen. Altis tyvimädälle ja harmaahomeelle.

Marja on kirkkaan punainen, säännöllisen kartiomainen ja kiiltäväpintainen. Maultaan Sonata on makeahko ja raikas. Sopii suoramyyntiin ja kauppaketjuun.

Malling Centenary A, A+, Tray

Malling Centenary on pääsatokauden lajike avomaalle. Kukkavanat sijoittuvat lehvistön suojaan, joten niillä on hyvä suoja yöpakkasia vastaan. Ykkösluokan marjojen muodostumisprosentti on korkea ja suurten marjojen osuus sadosta on monia muita lajikkeita suurempi.

Soveltuu WB -taimena hyvin varhaiseen ja Tray -taimena myöhäiseen istutukseen kasvutunneleissa ja kasvihuoneissa.

Muodostaa kirkkaanpunaiset, houkuttelevan kauniinmuotoiset marjat. Ne ovat makeita ja mehukkaita. Marjat kestävät hyvin kolhuja ja ovat kauppakestäviä.

Sonsation A ja A+

Goossens Flevoplantin vahvakasvuinen pääsatokauden lajike. Lajike on hyvä vaihtoehto Sonatalle.

Sonsation tarvitsee hyvän magnesiumlannoituksen ja tyvimädän ennakkotorjunnan. Marjat ovat hyvin esillä ja ovat helppo poimia.

Marjat ovat mehukkaita, hyvänmakuisia, kiinteitä ja kiiltävän punaisia. Niiden kauppakestävyys on erinomainen. Soveltuu suoramyyntiin ja kauppaketjuun.

Alexia A, A+, A++ ja Tray

Alexia on uusi vahvakasvuinen ja runsassatoinen lajike pääsatoon. Marjat ovat makeita, mehukkaita ja kirkkaan punaisia. Ne ovat suuria ja niiden koko säilyy läpi satokauden. Marjat ovat hyvin esillä, joten ne on helppo ja nopea poimia. Laadun säilyttämiseksi on huolehdittava riittävästä ravinnetasosta ja kaliumin saannista.

Lajike on kohtalaisen vastustuskykyinen härmää ja tyvimätää vastaan. Se sopii tunnelituotantoon ja avomaalle. Talvisuojattava.

Marjojen kauppakestävyys on hyvä.