Pääsatokauden lajikkeet

PÄÄSATOKAUDEN MANSIKKALAJIKKEET

Polka f, A+, A++, WB ja luomu

Suomalainen kestosuosikki! Talvenkestävä ja satotasoltaan hyvä. Altis tyvimädälle ja harmaahomeelle.

Marjat ovat makeita, tumman punaisia ja muodoltaan pyöreähköjä. Sopii suoramyyntiin ja pakastukseen.

Korona f, A+ ja luomu

Sato kypsyy Polkan aikoihin. Korona on talvenkestävyydeltään hyvä mansikkalajike.

Marjat ovat makeita, suuria, kirkkaanpunaisia ja muodoltaan kiilamaisia. Marjan pinta on pehmeähkö eikä kestä kuljetusta, sopii kuitenkin erinomaisesti suoramyyntiin ja itsepoimintaan. Maku on erinomainen.

Kuva Marja-Suomen Taimituotanto Oy

Sonata frigo, A+, A++, HWB, Tray ja luomu

Sonata kypsyy muutamaa päivää Polkaa aiemmin. Soveltuu tunneliviljelyyn ja sadon varhaistamiseen. Altis tyvimädälle ja harmaahomeelle.

Marja on kirkkaan punainen, säännöllisen kartiomainen ja kiiltäväpintainen. Hyvä kauppakestävyys. Maultaan Sonata on makeahko ja raikas. Suoramyyntiin ja kauppaketjuun.

Malling Centenary f, A+, Tray

Malling C on pääsatokauden lajike avomaalle. Kukkavanat sijoittuvat lehvistön suojaan, joten niillä on hyvä suoja yöpakkasia vastaan. Ykkösluokan marjojen muodostumisprosentti on korkea ja suurten marjojen osuus sadosta on monia muita lajikkeita suurempi.

Soveltuu WB -taimena hyvin varhaiseen ja Tray -taimena myöhäiseen istutukseen kasvutunneleissa ja kasvihuoneissa.

Muodostaa kirkkaanpunaiset, houkuttelevan kauniinmuotoiset marjat. Ne ovat makeita ja mehukkaita. Marjat kestävät hyvin kolhuja ja ovat kauppakestäviä.

Sonsation frigo, A+ ja A++

Goossens Flevoplantin uusi , vahvakasvuinen pääsatokauden lajike. Lajike on hyvä vaihtoehto Sonatalle.

Lajike tarvitsee hyvän magnesiumlannoituksen ja tyvimädän ennakkotorjunnan. Marjat ovat hyvin esillä ja ovat helppo poimia.

Lajikkeen marjat ovat mehukkaita, hyvänmakuisia, kiinteitä ja kiiltävän punaisia. Marjojen kauppakestävyys on erinomainen. Lajike soveltuu suoramyyntiin ja kauppaketjuun.