Koneet

Koneet marjanviljelyyn

Kuva Marja-Suomen Taimituotanto Oy

Lyyti

Lyyti on Suonenjoella italialaisen istutuskoneen pohjalta kehitetty mansikan istutus-muovinlevitys-koneyhdistelmä. Vannas avaa vaon ja laite vie taimen oikeaan syvyyteen, tiivistyspyörät tiivistävät taimen maahan. Muovi levitetään taimien päälle ja samanaikaisesti rei’itin tekee taimireiät istutusyksiköltä saamansa käskyn mukaisesti. Lisälaitteeksi Lyytiin on saatavilla esimerkiksi tihkuletkun purkulaite.  Koneellinen istutus helpottaa ja nopeuttaa istutustyötä, varmistaa istutustyön hyvän laadun ja säästää palkkakustannuksia.

Katso myös video Lyytistä.

Mansikan istutuskone

Mansikan istutuskone

Yhdysvalloissa kehitetyllä mansikan istutuskoneella Mechanical Transplanter 1000 saat istutettua jopa isotkin avojuuriset taimet juuri oikeaan asentoon ja oikeaan istutussyvyyteen. Kasteluyksiköllä taimet voidaan myös kastella istutuksen yhteydessä. Istutusnopeus yhdellä istuttajalla on noin 0,5 km/h ja kahdella lähes 1 km/h.

Ruisku

Carrarospray on mönkijällä hinattava helppokäyttöinen ja kestävä kapeiden rivivälien ilma-avusteinen ruisku. Soveltuu kapeisiin riviväleihin jonne ei traktorilla pääse – erinomainen esimerkiksi tunneliviljelyyn, taimistoille ja kasvihuoneisiin. Suuttimet ovat helposti säädettävissä sekä suljettavissa yksitellen. Tankin koko 200 tai 400 litraa.

Konevalikoimastamme voit kysyä lisää Jarmolta, puh. 040 505 4035 tai jarmo.roppanen@taimituotanto.net