Vadelma ja karhunvadelma

VADELMAN TAIMET

Toimitamme Hollannissa tuotettuja vadelman satotaimia, jotka tuottavat korkean sadon ja soveltuvat erinomaisesti tunnelituotantoon.

Glen Ample

Skotlannissa jalostettu vadelmalajike, jonka viljely on nopeasti yleistynyt myös meillä Suomessa. Onnistunut talvehtiminen avomaalla voi olla epävarmaa.

Versot ovat piikittömiä, pystykasvuisia ja elinvoimaisia, ja poiminta on helppoa satoversojen sopivan asennon vuoksi. Huolehdittava riittävästä kastelusta, lannoituksesta ja sekä äkämäpunkkien torjunnasta.

Marjat ovat kirkkaanpunaisia, hyvän makuisia ja kooltaan lähes kaksinkertaisia perinteisiin lajikkeisiin verrattuna. Niiden laatu ja kuljetuskestävyys ovat hyvät.

Tulameen

Tulameen on kanadalainen lajike. Sen marjat ovat suuria, kirkkaanpunaisia ja muodoltaan pitkän kartiomaisia. Maku on herkullinen ja raikkaan makea. Lajike on tuottoisa ja nopeakasvuinen.

Marjat ovat kauppakestävyydeltään erinomaisia.

Vajolet

Vajolet on satoisa ja voimakaskasvuinen lajike, jonka marjat jäävät hyvin esille. Ne ovat makeita, erittäin suuria, kartiomaisen muotoisia ja kauniin punaisia.  Kauppakestävyydeltään hyvä.

Kuva Marja-Suomen Taimituotanto Oy

Karhunvadelma Loch Ness

Karhunvadelmalajikkeen Loch Ness marjat ovat suuria (5 g tai enemmän) ja hohtavan mustia. Kypsinä marjat ovat erinomaisen makuisia. Viljelytunnelissa marjoja kypsyy elokuun alusta ensimmäisiin pakkasiin saakka. Versot ovat piikittömiä ja tuottavat hyvän sadon.

Ota meihin yhteyttä, mikäli kaipaat lisätietoa vadelman taimityypeistä, niiden istutuksesta ja viljelystä!

Saara Markkanen, puh. 040 596 6363 tai saara.markkanen@taimituotanto.net

Jarmo Röppänen, puh. 040 5054 035 tai jarmo.roppanen@taimituotanto.net