Pellonpiennarpäivä auringonpaisteessa

Komea alkukesän auringonpaiste suosi Marja-Suomen Taimituotannolla Pellonpiennarpäivän järjestelyjä. Nopeasti lämmenneet ilmat olivat hieman verottaneet vierailijoiden määrää. Taimien istutuskiireet painavat päälle ja viljelijät haluavat hyödyntää kylmän kevään jälkeen hienot istutussäät.

20170523_124523

Päivän ohjelma aloitettiin toimitusjohtaja Jarmo Röppäsen esitelmällä marjojen viljelystä kasvutunnelissa. Viljelijät saivat tiiviissä paketissa lisätietoa tunneliviljelyn mahdollisuuksista ja haasteista. Viljelijöitä kiinnosti erityisesti tunneliviljelyn tarjoamat mahdollisuudet laajentaa ja jaksottaa satokautta.

20170523_130646

Seuraavaksi vieraat saivat tutustua tilalla omassa viljelyssä oleviin mansikan koelajikkeisiin. Näitä lajikkeita ovat mm. Flair ja Fleurette. Nähtävinä olivat myös jatkuvasatoiset talvetetut Murano, Florin ja Furore sekä uutena istutuksena olevat Furore, Altess ja Florin.

Goossens Flevoplantin edustaja Erik Dekker oli paikalla kertomassa eri taimilajikkeiden välisistä eroista, kuten taimien satoisuudesta ja marjojen ominaisuuksista kuten esimerkiksi mausta, muodoista ja väreistä.

20170523_140044

Päivän ohjelmallisen osuuden päätti Heini Koskula Biotukselta. Hän kertoi biologisesta torjunnasta ja mm. haasteista, joita tunneliviljely asettaa torjunnalle. Hän korosti erityisesti seurannan merkitystä onnistuneelle tuholaistorjunnalle.

Heini oli varannut mukaansa myös mikroskoopin, jonka avulla oli mahdollisuus tutustua tarkemmin kasvintuholaisiin ja sekä niiden torjuntaeliöihin.

 

Päivän kruunasi vielä maukas lohikeitto ja pullakahvit.