Kasvutunnelit ovat tulevaisuutta – meiltä jo tänään

Espanjalainen tunnelimalli. Kuva: Elite Tunnels Ltd

Maanantaina 31.7 YLE:n uutisissa haastatellun suonenjokelaisen marjanviljelijän mukaan mansikanviljely on lähivuosien aikana siirtymässä kasvutunneleihin. Marjanviljelyssä ollaan siirtymässä keskieurooppalaiseen viljelytyyliin. Esimerkiksi Englannissa lähes kaikki marjat tuotetaan jo tunneleissa.

Vaihtelevat kevään ja kesän säät ovat aiheuttaneet marjanviljelijöille harmaita hiuksia. Satokausia on viivästynyt ja marjan laatu on kärsinyt. Lisäksi marjan ostajat ovat alkaneet vaatia laadukkaampaa marjaa ja osa ostajista on asettanut etusijalle kasvutunnelissa kasvatetut marjat. Tunneliviljelyllä pystytään suojautumaan sään vaikutuksilta, marjan laatu on tasaisempaa ja marjat saadaan poimittua aina kuivissa olosuhteissa.

Meillä Marja-Suomen Taimituotannolla on edustettuna ELITE -tunnelien ENVIRO ja ESPANJALAINEN tunnelimalli. Näistä erityisesti ENVIRO on sopiva kasvukauden jatkamiseen ja ESPANJALAINEN tunnelimalli pääsatokauden viljelyyn. Molemmista tunnelimalleista on oman viljelymme kautta hyviä kokemuksia.

Tutustu kasvutunnelimalleihimme kotisivujemme Kasvutunnelit -sivujen kautta ja kysy lisätietoa Jarmolta joko puhelimitse 040 505 4035 tai sähköpostilla jarmo.roppanen@taimituotanto.net.