Kasvutunnelit

KASVUTUNNELIT

Marjojen tunneliviljely lisääntyy jatkuvasti myös Suomessa!

Elite-tunnelit ovat erinomainen ratkaisu tunneliviljelyyn.

Tunnelin alla marjat ovat suojassa sateelta ja tuulelta. Ne voidaan näin ollen poimia säästä riippumatta ja toimitusvarmuus on huomattavasti parempi avomaan viljelyyn verrattuna. Ehdoton etu tunneliviljelyssä on myös satokauden pidentämisen mahdollisuus sekä satoa varhaistamalla että myöhäistämällä. Näin marjakilon keskihinta saadaan pidettyä korkeana. Myös satotaso nousee, kun kasvuolosuhteet ovat merkittävästi paremmat ja marjojen koko suurempi. Viljelyn onnistunut hallinta mahdollistaa erinomaisen sadon laadun – koko sato voi olla kauppakuntoinen.

Biologiset torjuntaeliöt toimivat erinomaisesti tunneliolosuhteissa, ja kuivemman ilman ansiosta myös sienitautien määrä vähenee.

Tunnelirakenteet voidaan perustaa valmiin kasvuston päälle ja marjakasveja viljellä maahan istutettuna. Erinomaisia käytössä olevia menetelmiä ovat myös esimerkiksi vadelman viljely ruukuissa tai mansikan table top -viljely.

Edustamme Suomessa laadukkaita Elite -kasvutunneleita. Saatavilla on sekä ENVIRO, että ESPANJALAINEN tunnelimalli.

ENVIRO

ENVIRO -malli on tarkoitettu erityisesti sadon ajoittamiseksi pääsatokauden ulkopuolelle. Sen maahan saakka laskeutuvat reunamuovit sekä ovijärjestelmä takaavat sekä suljetun, että tarvittaessa myös tuuletettavan kasvutilan.

ESPANJALAINEN

ESPANJALAINEN tunneli sopii erityisesti pääsatokauden tuotantoon, sadesuojaksi ja varjostukseen. Mallissa ainoastaan katto on katettu muovilla.

Tunneleista muodostetaan yhtenäinen viljelyala, jolloin tunnelirakenteet tukevat toisiaan.

Kysy lisää tunneliviljelystä ja tee tarjouspyyntö täydellisestä toimitussisällöstä tarjouspyyntölomakkeen kautta, puhelimitse 040 5054 035 tai sähköpostitse jarmo.roppanen@taimituotanto.net !

Table top

Table top –menetelmä mahdollistaa mansikan viljelyn tunnelissa niin, että marjat pysyvät puhtaina ja niiden poiminta on erittäin helppoa ja mukavaa oikean poimintakorkeuden ansiosta. Viljelylaatikoihin istutetaan odotuspetitaimia tai traytaimia, jotka tuottavat nopeasti runsaan ja hyvälaatuisen sadon tunneliolosuhteissa. Kukkavarret tuetaan tuentanauhoilla. Kastelu hoidetaan yleensä tippukastelujärjestelmän avulla. Taimet ja kasvualusta uusitaan vuosittain ja puhdistamalla viljelylaatikot kuumalla höyryllä voidaan seuraavat kasvustot perustaa niin, että vaaraa maalevintäisistä kasvitaudeista ei ole.

Autamme mielellämme mansikan tunneliviljelyssä table top -menetelmän suunnittelussa ja käyttöönotossa. Toimitamme laadukkaat jalat, kourut sekä kaikki muut tarvittavat osat menetelmän rakenteiden perustamiseksi.

Kauttamme on saatavilla mansikan viljelylaatikot, kasvualustaksi laatikoihin erinomaisesti soveltuva kookos sekä myös esimerkiksi tukinauhat mansikan kukkavarsien tuentaan. Toisin sanoen löydät kaiken tarvittavan valikoimistamme! Myös table top –asioissa sinua palvelee Jarmo.